please follow,..tq!!

Tuesday, December 6, 2011

terima kasih !!!

terima kasih sbb die telah melahir kan kita dimuka bumi ini,
terima kasih juga kerana telah memberi kasih syg spnuhnye buat ku,..
engkau snggup brkorban untuk ku harta dan nyawa,..
snggup sekolah kan ku walaupun susah utk mncari harta,..
tetapi...
engkau tetap tabah dengan sume ni,..
terima kasih ibu,...
ibu....
aku masih memerlukan petunjuk ke jalan kebahagiaan, dunia dan akhirat.
setia mengajar erti kekuatan...
restu dan doa ibu iringkan...
terima kasih atas segalanya....
jasa ibu akn ku kenang..
kerana kau la ibu ku,,...

:: *Ada seorang lelaki datang bertemu Rasulullah s.a.w,. lalu bertanya : wahai rasulullah.
Siapakah org yg paling berhak utk dihormati ?
Baginda menjawab : ibumu
Lelaki itu kembali bertanya : kemudian siapa?
Nabi menjawab : ibumu
Lelaki itu terus bertanya : kemudian siapa?
Nabi men jwab lagi : ibumu
Sekali lagi lelaki itu bertanya : kemudian siapa lagi?
Nabi menjawab pula : bapamu
Begitulah kedudukan seorg ibu pd pandangan Rasulullah s.a.w… betapa mulianya seorang ibu hinggakan Nabi Muhammad meletakkannya sebagai pihak ketiga yang perlu dihormati selepas Allah dan Baginda.
Kita juga pernah mendengar kata2, syurga itu dibwah telapak kaki ibu. Begitu pentingnya kita menghormati ibu bgi mendapat keredaan Allah.


*** sememang kasih ibu memang sentiasa kite terima....nilai sendiri. kalau hebat pun xsehebat kasih ibu pada kita,....

Monday, December 5, 2011

cinta retro !!!

opppssss!!!!
fatin update lagi???
mcm xcye je an arini smpi 2x aq update,...hehehehhe,..
jwpnnye sje je bohsan2,....
klini nk update psl cinta retro,...
kenangan dlu2,...
td mse aq dok2 aq tringat myspace aq da lme xon,so aq cb on,..
try pnye try ask slh je,..aq xtw la pew yg slh...mybe aq da byk lpew kowt psl myspace ni,...
cb pnye cb upe2nye slh email....akhirnye bjya jgk aq bkk myspace aq sndri,...
aq tgk photo dlm2,,..masyaAllah..byknye la pic aq...pic dolu2 pnye kata an,..huhuhu...
syok sgt tgk,..aq trtarik ngn pic 1 ni,.. pic lame,.. time aq ngn pacarku,.. huhuhu,...
smbil nek moto vespa,.. ase mcm sweet sgt,..oppsss!!! jgn jelez,.. ikut ske la aq nk ckp pew!!! hahahahah...
ni la pic yg aq jmpe,..


pic ni setelah d'edit,.. mcmni la jdnye,... haaa,.. ad ag 1 pic,...


haa,..jenng,..jeng,..jeng,... ni la picnye,..ori pnye tnpe edit,..hehehehe,..k.la... bubye...

Sunday, December 4, 2011

xde keje....

hahahahha,...
bce tjuk pn kowg da tw pe yg nk ditulis an,..
msti la xde keje,..huhuhu,...
xde la,...arini aktiviti aq,...
bgun titow kul 12 pas mkn,.. trus o9,..
haaha... smpi la lebam n nk muntah o9 bruw la off9,..
huhuhu... td bruw je update music bruw dlm blog ni,...
lagu ombak rindu,....sknk an popular ngn ombak rindu,..nk tgk ctewnye tp xde so sudi bwk,...
so dgr lagu pn da ckup,... hehehehhe,...
aq ase mcm tah pape tah an aq update blog,..aq xpndai lagi,lme2 pndai la kowt,...
hope kowg trhibur ngn blog aq,...
aq juz pndai edit je,...tp nk update post xpndai dong,..hheehhehe,..
k la,..bubye,...