please follow,..tq!!

Monday, January 28, 2013

Tekanan

Assalammualaikum...
Hmmmm... Da lme rasenye sy xupdate blog... Mybe xde bnde nk cite tp kalini ada something yg perlu sy cerita.. Smnjak kerja sampai la skank ati ni xtenang bl memikirkn tmpt keje.. Berserabut kepala.. Dapat pulak manager yg haram jadah.. Puuuiiihhh... Sakit ati ni.. Sy tw la sy juz org bawah die... n die plk kaki kipas pnye org,habis sume org die cite xbaik tntang sy.. Hmmm... Sy mmg kerja xbagus tp sy xpunya ati busuk mcm dia... Sedih bl memikirkan hal ni.. Tp sy ni insan yg lemah,hanya Allah je yg tw...setiap kali wat kerja ada je benda xkene dimata die... sy xtw la apa la yg die dengki sgt pasal sy,. Sy pn mcm org lain jgk bkn la anak menteri ataupun anak dato.. Kalau ea pn tlg la jgn musnahkn kerjaya sy.. Sy juz kerja nk cari rezeki tapi bkn utk mencari gaduh... Hmmm... Sy harap 1 ari nanti die akn brubah n akan dpt balasannya.. Allah maha adil... Amin...terima ksih sbb sanggup baca luahan ati sy... Sowk sy cite lg... ;)

Saturday, May 12, 2012

blog berwajah baru

haa!! jeng2,.. sekian lame xpost blog harini post jugak,selama ini aku busy dgn belajar,..maklum la sem last katakan,..tapi sekarang aku da habis belajar so ada la sikit masa ni,,,so kali ni kisahnye mengenai blog aku,..satu hari suntuk aku menghadap lappy ni untuk tukar wajah blog aku ni,...lame jugak la kan,, walaupun xcantik tapi aku puas,..korang ada?? xde kan?? haha...^__^
sebenarnye dari semalam lagi aku terpikir nak hias blog ni tapi malas,..bende ni mengambil masa yang lama tapi bila da siap ni la hasilnya,..bagi aku menarik dan puas dgn usaha aku,. aku suka pink so ada aku kesah korg nk cakap pe,.. suka hati aku la nak suka warna apa pun kan janji bende ni  aku suka sebab tu la blog aku pn warna pink.. sweet x?? alamak pasan sendiri la pulak,.. heheh,.. k la,.. aku pun xtau nak kongsi apa lagi.. bubye,..follow taw,.. biar banyak sikit membe...^-^


Tuesday, December 6, 2011

terima kasih !!!

terima kasih sbb die telah melahir kan kita dimuka bumi ini,
terima kasih juga kerana telah memberi kasih syg spnuhnye buat ku,..
engkau snggup brkorban untuk ku harta dan nyawa,..
snggup sekolah kan ku walaupun susah utk mncari harta,..
tetapi...
engkau tetap tabah dengan sume ni,..
terima kasih ibu,...
ibu....
aku masih memerlukan petunjuk ke jalan kebahagiaan, dunia dan akhirat.
setia mengajar erti kekuatan...
restu dan doa ibu iringkan...
terima kasih atas segalanya....
jasa ibu akn ku kenang..
kerana kau la ibu ku,,...

:: *Ada seorang lelaki datang bertemu Rasulullah s.a.w,. lalu bertanya : wahai rasulullah.
Siapakah org yg paling berhak utk dihormati ?
Baginda menjawab : ibumu
Lelaki itu kembali bertanya : kemudian siapa?
Nabi menjawab : ibumu
Lelaki itu terus bertanya : kemudian siapa?
Nabi men jwab lagi : ibumu
Sekali lagi lelaki itu bertanya : kemudian siapa lagi?
Nabi menjawab pula : bapamu
Begitulah kedudukan seorg ibu pd pandangan Rasulullah s.a.w… betapa mulianya seorang ibu hinggakan Nabi Muhammad meletakkannya sebagai pihak ketiga yang perlu dihormati selepas Allah dan Baginda.
Kita juga pernah mendengar kata2, syurga itu dibwah telapak kaki ibu. Begitu pentingnya kita menghormati ibu bgi mendapat keredaan Allah.


*** sememang kasih ibu memang sentiasa kite terima....nilai sendiri. kalau hebat pun xsehebat kasih ibu pada kita,....

Monday, December 5, 2011

cinta retro !!!

opppssss!!!!
fatin update lagi???
mcm xcye je an arini smpi 2x aq update,...hehehehhe,..
jwpnnye sje je bohsan2,....
klini nk update psl cinta retro,...
kenangan dlu2,...
td mse aq dok2 aq tringat myspace aq da lme xon,so aq cb on,..
try pnye try ask slh je,..aq xtw la pew yg slh...mybe aq da byk lpew kowt psl myspace ni,...
cb pnye cb upe2nye slh email....akhirnye bjya jgk aq bkk myspace aq sndri,...
aq tgk photo dlm2,,..masyaAllah..byknye la pic aq...pic dolu2 pnye kata an,..huhuhu...
syok sgt tgk,..aq trtarik ngn pic 1 ni,.. pic lame,.. time aq ngn pacarku,.. huhuhu,...
smbil nek moto vespa,.. ase mcm sweet sgt,..oppsss!!! jgn jelez,.. ikut ske la aq nk ckp pew!!! hahahahah...
ni la pic yg aq jmpe,..


pic ni setelah d'edit,.. mcmni la jdnye,... haaa,.. ad ag 1 pic,...


haa,..jenng,..jeng,..jeng,... ni la picnye,..ori pnye tnpe edit,..hehehehe,..k.la... bubye...

Sunday, December 4, 2011

xde keje....

hahahahha,...
bce tjuk pn kowg da tw pe yg nk ditulis an,..
msti la xde keje,..huhuhu,...
xde la,...arini aktiviti aq,...
bgun titow kul 12 pas mkn,.. trus o9,..
haaha... smpi la lebam n nk muntah o9 bruw la off9,..
huhuhu... td bruw je update music bruw dlm blog ni,...
lagu ombak rindu,....sknk an popular ngn ombak rindu,..nk tgk ctewnye tp xde so sudi bwk,...
so dgr lagu pn da ckup,... hehehehhe,...
aq ase mcm tah pape tah an aq update blog,..aq xpndai lagi,lme2 pndai la kowt,...
hope kowg trhibur ngn blog aq,...
aq juz pndai edit je,...tp nk update post xpndai dong,..hheehhehe,..
k la,..bubye,...

Wednesday, November 30, 2011

I'm coming !!!

ehem,... ehem,...
assalammualaikum,..
lame rasanya xupdate blog ni,... sesekali tringin gak,.. tp xsmpt rasanya,..heheheheh,.. mklum la sibuk ngn study,... time cuti2 ni la bole update,..tp..........
nk update pe ea??? hahahah....
layan je la an,.. pape je la jnji update,... huhuhu,....
cuti2 ni bohsan sgt dok umah,... nk kua kete xde,.. so membadak je laa kt umah ni,.. beso an bdn ni,...huhuhuh,..
pe pn xleyh,... hmmm,... nk bbm xleyh,.. kdt xde,.. mklum la dok umah poket pn kosong,.. pe kata kowg follow je blog aq,.. hehehe... mn  tw leyh knl2,. borak2,... asanya i2 je la kowt nk ckp,..msty kowg nyesal an bce bnde ni,...hahhahah,.. wakenabeb,.. sje nk suh kowg singgh,.. da singgh2 follow la ek,.. time ksh sume!!!



bubye u all,.... jumpe lagi,... :)